La Ciutat I La Casa

Colorroad.es La Ciutat I La Casa Image
DESCRIPCIÓN

La història pren forma a través de les cartes intercanviades amb la colla d'amics i amb la poca família que ha deixat a Itàlia. Una carta rere l'altra, pares i fills, amics i amants es posen davant de si mateixos i de la seva necessitat de despullar-se. Amb un estil sec i líric, La ciutat i la casa transmet tot allò que no es diu mai.

"Vinc a Amèrica com qui ha decidit llançar-se a l’aigua i espera sortir-ne o mort, o nou, o diferent."Giuseppe, als cinquanta anys, es ven la casa i deixa Roma per anar-se'n a viure amb el seu germà Ferruccio als Estats Units. ¿Què hi busca, tan lluny, tan tard? No ho sap. La història pren forma a través de les cartes intercanviades amb la colla d’amics i amb la poca família que ha deixat a Itàlia. Una carta rere l'altra, pares i fills, amics i amants es posen davant de si mateixos i de la seva necessitat de despullar-se.Amb un estil sec i líric, La ciutat i la casa transmet tot allò que no es diu mai. Les cartes són fragments de vida dispersos entre Roma, l'Úmbria i Amèrica. Ginzburg els reconstrueix i evoca magistralment el cataclisme que es produeix en les vides privades al tombant del segle XX: la desintegració de la família, la crisi dels rols tradicionals, l'absència de la figura paterna, la inseguretat que representen els fills o el buit que se'ns imposa quan tot allò que semblava important desapareix —per damunt de tot, el sentit de pertinença, que troba el seu símbol més evident en la casa: perquè"les cases es poden vendre o deixar a altres persones, però sempre es conserven dins d’un mateix".

INFORMACIÓN

TAMAÑO DEL ARCHIVO 2,58 MB
AUTOR(A) Natalia Ginzburg
FECHA 2017
DESCARGAR LEER EN LINEA
Descubre el libro de La Ciutat I La Casa con colorroad.es. Lea el PDF de La Ciutat I La Casa en su navegador de forma gratuita. Regístrate y descarga La Ciutat I La Casa y otros libros de Natalia Ginzburg.

La ciutat i la casa, Irene Pujadas a La Butxaca Conversa sobre Natalia Ginzburg amb Meritxell Cucurella-Jorba, Maria Bohigas i el llibreter Xavier Vidal a Prohibit llegir (mn 25) Xisco Nadal parla de La ciutat i la casa a Al dia d'IB3 Ràdio (mn 14) La ciutat i la casa al blog de la Fe de L'Espolsada