Records De La Darrera Carlinada

Colorroad.es Records De La Darrera Carlinada Image
DESCRIPCIÓN

Records de la darrera carlinada Obra de l'escriptor olotí Marian Vayreda publicada per primera vegada l'any 1898. Quan va esclatar la tercera guerra carlina (1872-1876), el jove olotí Marian Vayreda, fill d'una família de la petita noblesa rural, es va incorporar a l'exèrcit carlí.

Quan va esclatar la tercera guerra carlina (1872-1876), el jove olotíMarian Vayreda, fill d’una família de la petita noblesa rural, es vaincorporar a l’exèrcit carlí. Integrat en el cos de cavalleria, va arribar aformar part de l’estat major del general Savalls. Durant prop de tresanys, va participar en accions destacades fins que va ser ferit en unamà. Al final de la guerra es va exiliar a França. Vint-i-cinc anys després,i amb una mirada que el pas del temps havia tornat desenganyada capals ideals de la joventut, Marian Vayreda, convertit en pintor i escriptor,va narrar els diversos episodis, entre caricaturescos i patètics, que vaviure a la guerra. Escrits amb subjectivitat, però també amb vigor iprecisió, els Records de la darrera carlinada constitueixen una crònicadesencantada i desmitificadora de l’absurd d’una guerra.

INFORMACIÓN

TAMAÑO DEL ARCHIVO 9,47 MB
AUTOR(A) Marian Vayreda
FECHA 2014
DESCARGAR LEER EN LINEA
Descubre el libro de Records De La Darrera Carlinada con colorroad.es. Lea el PDF de Records De La Darrera Carlinada en su navegador de forma gratuita. Regístrate y descarga Records De La Darrera Carlinada y otros libros de Marian Vayreda.

Quan va esclatar la tercera guerra carlina, el jove Marian Vayreda es va incorporar a l'exèrcit carií. S'integrà dins el cos de cavalleria, a les ordres del general Tristany, i arribà a formar part de l'estat major del general Savalls. Durant prop de tres anys, participà en accions destacades, com les d'Argelaguer o Prats de Lluçanès. Ferit en una mà, al final de la guerra s'exilià a ...